Κλείσε Ραντεβού 2313 043 285

Μεγ. Αλεξάνδρου 36, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Στοματικη υγεια στις καλοκαιρινες διακοπες

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση και ανανέωση.  Η καθημερινή όμως ρουτίνα της περιποίησης του στόματος δε θα πρέπει να παραμεληθεί.

περισσότερα

Η τερηδονα ειναι μεταδοτικη. Ο ρολος της μητερας.

mother-baby-kiss

Η τερηδόνα είναι μια πανδημική νόσος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 60–90% των παιδιών σχολικής ηλικίας και σχεδόν το 100% των ενηλίκων έχουν τερηδονισμένα δόντια. Στην Ελλάδα, αν και παρατηρείται μια ελαφρή μείωση του επιπολασμού η τερηδόνα εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα.

περισσότερα

Τριτοι γομφιοι, ποσο απαραιτητη ειναι η εξαγωγη τους;

Ακτινογραφία φρονιμίτη. Εξαγωγή φρονιμίτη από την Οδοντίατρο στην Καλαμαριά.

Οι τρίτοι γομφίοι (λέγονται και σωφρονιστήρες ή φρονιμίτες) είναι τα τελευταία δόντια που ανατέλλουν στο στόμα στην ηλικία των 18-25 ετών. Συχνά ανατέλλουν ομαλά στο στόμα. Πολλές φορές όμως εξαιτίας της θέσης τους δημιουργούν διάφορα προβλήματα. Το πιο χαρακτηριστικό συμβαίνει όταν δεν ανατείλλουν φυσιολογικά επειδή δεν υπάρχει αρκετός χώρος πίσω από τους δεύτερους γομφίους. Έτσι ανατέλλουν μερικά (ημιέγλειστοι) ή και καθόλου (έγκλειστοι).

περισσότερα

Εγκυμοσυνη και στοματικη υγεια

Χαμογελαστή έγκυος που βουρτίζει τα δόντια της. Ακολουθείστε τις συμβουλές της οδοντιάτρου για σωστή στοματική υγιεινή.

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική, ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας που χαρακτηρίζεται από σημαντικές αλλαγές στην φυσιολογία του σώματός της αλλά και στις ψυχικές της διεργασίες.

Σχεδόν όλα τα συστήματα της γυναίκας παρουσιάζουν μεγαλύτερες ή μικρότερες λειτουργικές μεταβολές, απαραίτητες για την ανάπτυξη του κυήματος, την πρόοδο της εγκυμοσύνης και την επιβίωση του νεογνού.

περισσότερα

Διαβητης στο οδοντιατρειο

Φωτογραφία που απεικονίζει έναν μαρκαδόρο να μαρκάρει την λέξη Διαβήτης στα αγγλικά.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα από τα συχνότερα χρόνια νοσήματα και μια από τις σημαντικότερες αιτίες πρόωρης θνησιμότητας.  Στη χώρα μας, το 6% του γενικού πληθυσμού πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη (International Diabetes Federation, IDF) ο επιπολασμός του ΣΔ στην Ελλάδα για το 2014 εκτιμάται στο 7,04% (IDF, 2014). Η νόσος έχει υψηλότερο επιπολασμό (συχνότητα εμφάνισης) στο δυτικό κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ΙΙ) και αυτό αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της νόσου με το σύγχρονο τρόπο ζωής, τις διατροφικές μας συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

περισσότερα