Κλείσε Ραντεβού 2313 043 285

Μεγ. Αλεξάνδρου 36, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη

Παιδοδοντια

Ένα ήρεμο παιδί εξετάζεται από τον Οδοντίατρο. Η Οδοντίατρος με διάφορες τεχνικές καταπολεμά τους φόβους που νιώθουν πολλά παιδιά και κάνει την επίσκεψη στον Οδοντίατρο ανώδυνη και αποδεκτή από το παιδί

Η μεγαλύτερη προσφορά της παιδικής οδοντιατρικής είναι το ότι χτίζει συνήθειες. Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι αφορά το μικτό παιδικό φραγμό. Κύριο ζητούμενο εδώ είναι να διατηρηθούν τα νεογιλά δόντια μέχρι το φυσιολογικό χρόνο απόπτωσής τους. Για το σκοπό αυτό φθοριώσεις, προληπτικές εμφράξεις, μικρές ”ελαφρές” αποκαταστάσεις, δακτύλιοι διατήρησης χώρου και άλλες τεχνικές επιστρατεύονται.

τι κάνει ο οδοντίατρος για παιδιά ;

Πρωταρχικής σημασίας είναι η εγκαθίδρυση εμπιστοσύνης και η καταπολέμηση του φόβου που νιώθουν πολλά παιδιά, συνήθως μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο περιστατικό.

“Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως όταν το παιδί πρόκειται να επισκεφθεί τον οδοντίατρο, αναπτύσσει κάποιο είδος αγωνίας και στρες, ανεξάρτητα αν αυτό εκδηλωθεί ή όχι . O οδοντίατρος που έχει εξειδικευτεί στη οδοντιατρική για τα παιδιά, χρησιμοποιώντας ψυχολογικές τεχνικές, τεχνικές συμπεριφοράς και ειδικό λεξιλόγιο για τη περιγραφή της θεραπείας, αλλάζει την εικόνα της οδοντιατρικής από επώδυνη και αγχώδη διαδικασία σε πράξη απλή και αποδεκτή για το παιδί.” (Παιδοδοντιατρική Εταιρεία Κύπρου)